Lever je kerstboom weer in voor Recycling!

Recycling start op maandag 3 januari t/m zaterdag 8 januari 2022.

Recyclepunt Stadionplein thv Stadionplein 37.

Recyclepunt Vijzelgracht thv Vijzelgracht 50.

Openingstijden 11 – 15 uur.


Kerstbomen Amsterdam Recycling

Recycling

Initiatief.
Vorig jaar zijn wij in samenwerking met de Gemeente Amsterdam gestart met het recyclen van kerstbomen. In Amsterdam was er veel onduidelijkheid wat je nou moest doen met de kerstboom in Januari. Met projecten / onze ophaalservice zijn wij ook actief in andere grote steden in Nederland en daar zagen wij dat het beter geregeld was, met name door de vele inleverpunten. In de zomer van 2020 hebben we meerdere gesprekken gevoerd met de Gemeente Amsterdam om inleverpunten te creëren en gevraagd of er duidelijkheid kan komen voor de kerstboombezitters hoe je de kerstboom kan aanbieden voor recycling.

Inleverpunten.
Begin dit jaar heeft de Gemeente Amsterdam sinds lange tijd weer gewerkt met inleverpunten en de stad zag er al een stuk schoner uit. Het verliep nog niet geheel vlekkeloos, maar de eerste stap is gezet. In Januari 2020 hebben wij ons verkooppunt op het Stadionplein weer open mogen stellen als bemand inleverpunt. Wij vonden het ontzettend leuk om te doen en hebben gemerkt dat de buurt het een geweldig initiatief vond. Leverde je de kerstboom bij ons in, dan kreeg je een product gemaakt van een kerstboom. Zo hadden wij onder andere een bijenhotel gemaakt van de stam van de kerstboom en een kamergeur van onze kerstbomen.

Recycling.
Er zijn natuurlijk ontzettend veel kerstbomen in Amsterdam en kleine initiatieven zijn erg leuk, maar wat gebeurd er met het grootste gedeelte van de kerstbomen? Zoals hierboven vermeld zijn er nu speciale kerstboom inleverpunten gecreëerd, wanneer je de kerstboom daar aanbiedt, haalt de Gemeente Amsterdam ze met speciale kerstboom wagens op. De kerstboom wagens rijden direct door naar de groenrecycling in het Westelijk haven gebied. Daar worden de kerstbomen versnipperd en worden de hout stukjes en de naalden gescheiden. De naalden van de kerstboom worden een aantal maanden opgeslagen, waardoor er fijn compost over blijft. Het fijne compost wordt in het voorjaar gebruikt wordt door lokale hoveniers (voor tuinen, parken etc). De houtsnippers worden gebruikt voor groene energie in Amsterdam.

U heeft dit product zojuist aan de winkelwagen toegevoegd:

nl_NLNederlands