Recycling

Ophaalservice.

In de eerste week van januari helpen wij onze klanten met het afvoeren van de kerstboom. We komen met twee man sterk bij je langs en voeren de kerstboom weer af, zonder een spoor van naalden achter te laten. Daarna zorgen we ervoor dat je kerstboom volledig wordt gerecycled. Indien je gebruik wilt maken van deze service, dan adviseren wij de ophaalservice direct toe te voegen bij het bestellen van de kerstboom. Je kan zelf de ophaaldatum bepalen. Bestel je de ophaalservice voor meerdere kerstbomen in één bestelling, dan ontvang je automatisch korting per boom. Deze service is voor particulieren en bedrijven.

Initiatief.

In 2020 zijn wij in samenwerking met de Gemeente Amsterdam gestart met het recyclen van kerstbomen. In Amsterdam was er veel onduidelijkheid wat je nou moest doen met de kerstboom in Januari. Met projecten / onze ophaalservice zijn wij ook actief in andere grote steden in Nederland en daar zagen wij dat het beter geregeld was, met name door de vele inleverpunten. In de zomer van 2020 hebben we meerdere gesprekken gevoerd met de Gemeente Amsterdam om inleverpunten te creëren en gevraagd of er duidelijkheid kan komen voor de kerstboombezitters hoe je de kerstboom kan aanbieden voor recycling.

Inleverpunten.

Sinds 2021 heeft de Gemeente Amsterdam sinds lange tijd weer gewerkt met inleverpunten en de stad zag er al een stuk schoner uit. Het verliep nog niet geheel vlekkeloos, maar de eerste stap is gezet. In Januari hebben wij ons verkooppunt op het Stadionplein weer open mogen stellen als bemand inleverpunt. Wij vonden het ontzettend leuk om te doen en hebben gemerkt dat de buurt het een geweldig initiatief vond. Leverde je de kerstboom bij ons in, dan kreeg je een product gemaakt van een kerstboom. Zo hadden wij onder andere een bijenhotel gemaakt van de stam van de kerstboom en een kamergeur van onze kerstbomen.

Recycling.

Er zijn natuurlijk ontzettend veel kerstbomen in Amsterdam en kleine initiatieven zijn erg leuk, maar wat gebeurd er met het grootste gedeelte van de kerstbomen? Zoals hierboven vermeld zijn er nu speciale kerstboom inleverpunten gecreëerd, wanneer je de kerstboom daar aanbiedt, haalt de Gemeente Amsterdam ze met speciale kerstboom wagens op. De kerstboom wagens rijden direct door naar de groenrecycling in het Westelijk haven gebied. Daar worden de kerstbomen versnipperd en worden de hout stukjes en de naalden gescheiden. De naalden van de kerstboom worden een aantal maanden opgeslagen, waardoor er fijn compost over blijft. Het fijne compost wordt in het voorjaar gebruikt wordt door lokale hoveniers (voor tuinen, parken etc). De houtsnippers worden gebruikt voor groene energie in Amsterdam.

Inleverpunten Kerstbomen Amsterdam

Vijzelgracht

Lever je kerstboom weer bij ons in.

Midden in het Centrum! Direct bij de Noord/Zuidlijn!

Vijzelgracht 50. Vanaf 2 januari t/m 6 januari 2024.

Maandag t/m zaterdag 11:00 – 15:00 uur.

Stadionplein

Lever je kerstboom weer bij ons in.

Perfect bereikbaar in Zuid!

Stadionplein 100. Vanaf 2 januari t/m 6 januari 2024.

Maandag t/m zaterdag 11:00 – 15:00 uur.

Winkelwagen
nl_NL